Delen

Blokkeren of Archiveren

Hoe werkt blokkeren en archiveren in Autoflex? Wat zijn de verschillen tussen blokkeren en archiveren? Waar kan ik gearchiveerde of geblokkeerde items terug vinden?

Uitleg

Blokkeren of archiveren

Dit kun je gebruiken bij bijvoorbeeld een Onderdeel, Voertuig of Relatie. In de uitleg gaan we uit van een relatie, maar het gebruik van de functie is overal hetzelfde. 

1: Vinkje

2: Functie

3: Uitleg

Blokkeren

Het doel van blokkeren is om tijdelijk een relatie te blokkeren omdat er bijvoorbeeld een geschil of een betalingsachterstand is bij deze relatie.

Zet je dit vinkje aan bij een relatie, dan kun je deze niet vinden tijdens het maken van een order. De relatie blijft wel zichtbaar in het overzicht met relaties. Deze relaties zijn ook terug te vinden bij de selectie: ‘Geblokkeerd’.

Archiveren

Het doel van archiveren is het opruimen van relaties die je niet meer wil gebruiken.

Archiveren gaat een stap verder. De relatie is ook niet meer zichtbaar in het overzicht met relaties. In het overzicht bij de selectie: 'Gearchiveerd', is de enige plek waar je de relatie terug kunt vinden. 

Archiveren of blokkeren kun je ongedaan maken door het betreffende vinkje weer uit te schakelen. Dit kan alleen gedaan worden als je de rol Eigenaar of Administratie hebt!

Overzicht

Blokkeren in het overzicht

  1. Geblokkeerde relaties zijn teug te vinden in de selectie: Geblokkeerd

  2. Geblokkeerde relaties zijn voorzien van het slot icoon

Archiveren in het overzicht

  1. Gearchiveerde relaties zijn terug te vinden in de selectie: Gearchiveerd

  2. Gearchiveerde relaties zijn voorzien van het verhuisdoos icoon


Gerelateerde artikelen

autoflex10