Planning huur- en leenvoertuigen

De Planning huur- en leenvoertuigen agenda overzicht tonen de huurvoertuigen en leenvoertuigen.

Bekijk ook onze instructievideo’s: Werkplaats - Instructievideo's en Inkoop en Verkoop - Instructievideo's.

Interesse in de module huur-en leenvoertuigen?
Mocht je deze module nog niet hebben, neem dan contact met ons op.

Instellingen

Om ervoor te zorgen dat de huur- en leenvoertuigen getoond worden in het scherm voor de planning moet dit op de verhuur voertuig aangegeven. Dit doe je door middel van het veld 'Verhuurtype' op het tabblad algemeen. Het is ook mogelijk om leenfietsen te registreren. Voertuigen en fietsen worden per groep in de planning weergegeven.

Leenfiets

Je kunt voor elke leenfiets een 'voertuig' aanmaken. Kies hierbij als kenteken bijvoorbeeld FIETS01' en bij verhuurtype geef je aan dat het een fiets is. De fiets wordt nu op de juiste manier getoond in het overzicht.


Huurklasse

Je kunt nu aan een leenvoertuig een huurklasse koppelen waarop je de kosten per dag en/of per kilometer kunt invoeren, zodat je eventueel de kosten voor de huur- of leenvoertuig kan doorbereken aan de klant. Deze huurklassen worden ook gebruikt op de voertuigen te groeperen in de planning voor huur- of leenvoertuig. Je vindt het veld voor de huurklasse op het tabblad Algemeen van het voertuig.

Werken met planning voor huur- en leenvoertuig

Tijdens het invoeren van een werkorder kun je 'vervangend vervoer' aanvinken. In de pop-up kies je een voertuig of fiets. De beschikbare voertuigen en fietsen zijn groen gekleurd, de rode zijn niet meer beschikbaar.

Vanuit de werkorder kun je het huur- en leenvoertuig scherm oproepen door te klikken op de kalender boven de huur en leen regel. Deze wordt zichtbaar als je het voertuig hebt gekozen en staat boven de ingevoerde regel in het scherm van de werkorder zelf.

Verhuur overeenkomst

Verhuur overeenkomst is toegevoegd als print optie in het print menu bij de werkorder. Alle benodigde informatie uit de werkorder wordt ingevuld in de verhuur overeenkomst.


Gerelateerde artikelen


planning
fiets
autoflex10
leenauto
huurauto
huur-leen
faq10
huur
leenvoertuig
huurvoertuig