APK raadplegen en afmelden

Direct vanuit Autoflex een APK raadplegen en daarna afmelden!

Bekijk ook onze instructievideo’s over inkoop voertuig: Werkplaats module en Inkoop en Verkoop module.

Interesse om APK af te melden via Autoflex?
Mocht je de module RDW Diensten nog niet hebben, neem dan contact met ons op.

In Autoflex kun je APK keuringen registreren. Hiervoor moet je wel één van de volgende diensten gebruiken: VWE, A2SP, Cargo of Mobilox. Om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen Autoflex en de provider goed werkt moet je het RDW certificaat in Autoflex instellen. Met onderstaande stappen is dat zo gebeurd.
Om af te kunnen melden is het ook nodig dat de keurmeester is toegevoegd in VWE, A2SP, Cargo of Mobilox. Je kunt met de betreffende provider contact opnemen als je wilt weten hoe je een keurmeester toe kan voegen.

Stap voor stap

1: Tabblad Raadplegen voertuig

Je begint met het kenteken en de meldcode van het voertuig, om het vervolgens te Raadplegen. De geraadpleegde gegevens worden in het tabblad ingevuld. Controleer deze gegevens goed! 

2: Tabblad Afmelden

Hier vul je de keurmeestergegevens in en overige zaken van het voertuig. Kies het keuringstype (goedgekeurd, na reparatie of afgekeurd) en voeg desgewenst adviespunten toe. Meldt het voertuig af.  

3: Reparatie adviescodes

Heeft het voertuig afkeur- of reparatiepunten, ben je verplicht deze aan te geven aan de hand van de coderingslijst reparatie- of afkeurpunten. Klik op opslaan om terug te keren naar het afmeldscherm. 

4: Opmerking bij reparatiecodes

Na het selecteren van de juiste codes kun je in het afmeldscherm per code een opmerking toevoegen. Meldt vervolgens het voertuig af. 

Wil je voorkomen dat de velden met keurmeester gegevens automatisch gevulde worden door Chrome? Klik dan hier

Geconstateerde gebreken automatisch opvragen

Bij het aanmaken van de werkorder selecteer je een orderreferentie. Op basis van de gekozen referentie kan Autoflex bij het starten van de order gelijk de eerder gemelde gebreken ophalen. 
Klik hier voor de juiste instellingen. 

Gerelateerde artikelen


apk
adviescodes
autoflex10
rdw