Autosociaal/EdLink gebruiken

Wat zijn de mogelijkheden van de Autosociaal/EdLink koppeling?

Planning

Afspraken: De afspraken worden overgenomen van EDLink. Nieuwe afspraken worden getoond in de planning. Informatie over de Online planning vind je hier: https://docs.autoflex10.nl/wiki/x/AQBzH.

Order: Zodra de order is toegevoegd vanuit de planning wordt een icoon van EDLink getoond. Let op: De order moet hiervoor eerst worden opgeslagen!

Werkorder

In de werkorder is met het icoon Autosociaal/Edlink te zien dat de koppeling actief is.

Er wordt een pop-up scherm getoond nadat je op het icoon hebt geklikt. Vanuit hier kan de EDLink afspraak worden geaccepteerd of geannuleerd. Let op: De datum en tijd van de EDLink afspraak kan afwijken ten opzichte van de datum en tijd in de planning/order, in dit geval wordt er een melding getoond: Let op…
Klik je op accepteer afspraak dan wordt de datum/tijd van de planning/order overgenomen naar EDLink.

Beschikbaarheid: Op basis van de actuele planning worden dagen vrijgegeven of geblokkeerd in EDLink. De beschikbaarheid wordt 90 dagen in de toekomst vanaf de huidige datum ingesteld.

In het dashboard van EDLink kan worden gecontroleerd of de synchronisatie van recepturen, leenvoertuigen en beschikbaarheid goed verloopt. Ga hiervoor naar: https://app.edlink.digital

Wanneer er geen vestiging kan worden geselecteerd voor het maken van een afspraak dan moeten de afspraak types, vervangend vervoer en beschikbaarheid eerst worden opgestuurd.

LET OP! Wanneer je de nieuwe koppeling van Edlink gebruikt is de knop om de afspraak te accepteren in de werkorder overbodig. Gebruik deze niet meer.
Wanneer je vanuit de planning de afspraak als order hebt gemaakt wordt de eerst volgende nacht de afspraak automatisch geaccepteerd

FAQ

Vraag 1:

Q: Ik wil geen vervangend vervoer maar Wacht op reparatie?

A: Dit is niet standaard mogelijk met EdLink, een work-around is een voertuig aanmaken met deze omschrijving, deze wordt dan als dropdown regel toegevoegd aan de Vervangend vervoer vraag.

Vraag 2:

Q: Afspraak blokken, zijn deze per uur, of anders in te stellen?

A: Nee, dit is niet mogelijk

Gerelateerde artikelen

ed
link
autosociaal
edlink
auto
sociaal
autoflex10
online-afspraak