Delen

Bandenwisseling

Je kan de bandenwissel aangeven in de werkorder en bijhouden: Werkplaats - Werkorders - kies een werkorder - tabblad Bandenwisseling.


Met de module Bandenhotel heb je extra mogelijkheden, bijvoorbeeld een bandenmailing versturen naar je klant en een overzicht met alle banden.

Werkorder

  • Wisseldatum: Als de klant komt om de banden te wisselen, bijvoorbeeld van zomerbanden naar winterbanden, klik op de pijlen naast de wisseldatum als de bandensets al zijn toegevoegd. De set die gemonteerd wordt verandert van status gemonteerd en de andere bandenset verandert van status naar In bandenhotel of bij klant.

  • Bandensets: Mocht er nog geen bandensets zijn toegevoegd, klik dan op het plusje bij bandensets en geef per bandenset aan of het zomer, winter - of all season banden zijn.

  • Status: Per bandensetset kan je aangeven of ze gemonteerd zijn, bij de klant liggen of in de bandenhotel.

  • Locatie: Geef de locatie aan waar je de bandenset van de klant opbergt. Deze locatie is alleen beschikbaar als je de module bandenhotel hebt

Ook kan je extra informatie per set banden aanvullen, zoals profieldieptes, bandenmaten, reservewiel of een foto van de banden.

Bandenwisseling in de werkorder

Overzicht van de bandenwisseling

  1. Wissel datum

  2. Bandenset(s)

  3. Details van de set

  4. Foto van de set

Toevoegen op de order en Factuur

Zodra je onder het tabblad bandenwissel op het wisselicoon hebt gedrukt kan je de set toevoegen op de werkorder. Hiervoor moet een receptuur aangemaakt zijn.

Klik in het tabblad Invoer rechts boven op het (recepturen) boekje en selecteer de Bandenwissel receptuur. Op de werkorder komt nu een regel met bandensoort, maat, profieldieptes en locatie. Op de Factuur komt een door jullie gekozen regel uit het receptuur. Dit kan je per order gewoon wijzigen.

Receptuur bandenwissel aanmaken

Klik in de werkorder op de tab Invoer. Kies het boekje (recepturen) rechts boven. Klik op het + icoon als er nog geen receptuur is voor Bandenwissel. Geeft het receptuur een naam en omschrijving bijv. Bandenwissel. Zet het vinkje Bandenwissel aan!
Voer in ieder geval 1 regel toe aan de receptuur, dit is de regel die de klant op de factuur zal zien. Bijv. Bandenwissel uit bandenhotel.

Gerelateerde artikelen

autoflex10
bandenwisseling
bandenhotel
faq10
banden
profiel