Algemeen - werkorder

Starten met het maken van een werkorder. Welke gegevens kun je invullen op het eerste scherm? Koppel een bestaande relatie en voertuig of voeg een passant toe.

Tabblad Algemeen

Op het eerste tabblad van de werkorder zie je de o.a. de klant- en autogegevens.

Werkorder - Algemeen

 1.  Met deze button kun je deze order wel/of niet laten tonen in de workflow

 2. Met deze button geef je aan of de auto inmiddels aanwezig of gebracht is. Dit wordt ook getoond in de workflow en de /wiki/spaces/AF10/pages/38537926 (als je klikt op een order).

 3. Notitie op werkplaatsorder: hier kun je naast het handmatig invoeren van opmerkingen die van belang zijn voor de monteur ook automatisch geconstateerde gebreken bij een vorige APK laten zetten. In onderhoud kan dit aangepast worden zie: Orderreferenties

 4. Met deze knop kun je snel wisselen tussen een werkorder voor een relatie of voor een contant/passant.
  De 1e knop geeft de rol aan aan van de gekozen relatie.

Vul de werkorder in van boven naar beneden:

 • Ordernummer: er wordt automatisch een ordernummer toegekend, mocht je deze nummering willen aanpassen dan kun je dit veranderen in de instellingen.

 • ROB ordernummer:  hier kun je het ordernummer of het referentienummer invoeren dat gebruikt wordt voor deze order in het ROB-net. Er is op dit moment nog geen communicatie mogelijk met het ROB-net.

 • Aangemaakt door:  dit wordt automatisch ingevoerd met de naam van de ingelogde gebruiker, ook als deze via de app is aangemaakt.

 • Uit te voeren door: hier kun je één of meerdere monteurs koppelen aan deze werkorder. Als je dit nog niet invult zal deze order onderaan op de /wiki/spaces/AF10/pages/38537926 getoond worden (op de regel met het vraagteken door de afbeelding)

 • Naam: selecteer hier de klant of vink passant aan. Als je passant aanvinkt dan wordt de relatie ingevoerd die ingesteld staat bij "Instellingen" tab "Algemeen". 

 • Kenteken: als de klant maar één kenteken gekoppeld heeft dan wordt deze hier automatisch ingevoerd. Op het moment dat je hier een kenteken kiest waarvoor al een order is ingevoerd dan volgt er een melding. Je kunt er dan voor kiezen om deze al ingevoerde order te openen of om toch weer een nieuwe aan te maken. Het is ook mogelijk om een kenteken in te voeren dat niet gekoppeld is aan de geselecteerde klant.

 • Als je de auto niet wilt invoeren maar je wilt wel het kenteken vermelden op de order/factuur vink dan het veld "onbekend" aan. Je kunt dan onderaan dit tabblad een omschrijving van de auto invoeren.

Sectie

Uitleg

Reparatie advies

in deze sectie worden alle reparatie adviezen getoond, klik hier voor meer informatie over reparatie advies

Notitie op werkorder

Notitie die getoond word op de werkorder voor de monteur, dit kunnen werkinstructies zijn of specifieke aanwijzingen van de klant over het uit te voeren onderhoud

Klik in het veld Notitie om de details te bekijken of om deze aan te passen

Waarschuwing

Als er een relatie/debiteur aan deze werkorder is gekoppeld dan toon de waarschuwing informatie over de klant die belangrijk zijn, zoals openstaande posten (dit is afhankelijk van de financiële instellingen en koppeling met een boekhoudpakket).

Onderhoud

Onder de kop onderhoud worden alle onderhoud intervallen van het gekoppelde voertuig getoond. 
Deze informatie komt uit: gekoppelde voertuig → onderhoud.

Factuurbedrag

Deze sectie toont het totaal van de order, zoals deze gespecificeerd is in de tab invoer

Halen/brengen

Starttijd altijd 0:30 minuten eerder

Eindtijd altijd 0:30 minuten later

De tijden zijn zo ingesteld om er voor om te zorgen dat klant er op tijd is, en bij ophalen dat je zelf nog even tijd hebt om alles af te ronden.

Vervangend vervoer

Keuze maken uit auto's die ingesteld zijn als huur/en leen auto's, kan hier auto's en fietsen toevoegen.

 • Het vervoermiddel staat als groen aangegeven als deze beschikbaar is, rood als deze niet beschikbaar is

 • De mogelijkheden bij vervangend vervoer zijn;

  • Niet van toepassing

  • Klant wacht

  • Halen/brengen

  • Vervangend vervoer (beschikbaar afhankelijk van de huur/en leen planning module)

Extra

Keuze lijst om aan te geven dat deze acties zijn afgesproken voor het onderhoud.

De volgende keuzes zijn beschikbaar:

 • Controle

 • Uitzuigen

 • Wassen

Debiteur

In de sectie debiteur worden alle gegevens van de gekoppelde debiteur getoond, als er een debiteur gekozen in de wizard of bovenaan in de order.

De gegevens kunnen hier ook aangepast worden, alle aanpassingen worden direct doorgevoerd in de gekoppelde debiteur/relatie.

Als gekozen is voor Passant dan kunnen hier de gegevens van de passant worden ingevuld

Contact mogelijkheden

In de sectie contact mogelijkheden worden alle gegevens van de gekoppelde debiteur getoond, als er een debiteur gekozen in de wizard of bovenaan in de order.

De gegevens kunnen hier ook aangepast worden, alle aanpassingen worden direct doorgevoerd in de gekoppelde debiteur/relatie.

Als gekozen is voor Passant dan kunnen hier de gegevens van de passant worden ingevuld.

Auto

In de sectie contact mogelijkheden worden alle gegevens van de gekoppelde auto getoond, als er een debiteur gekozen in de wizard of bovenaan in de order.

De gegevens kunnen hier ook aangepast worden, alle aanpassingen worden direct doorgevoerd in de gekoppelde auto

Als gekozen is voor Onbekend dan kunnen hier de gegevens van de onbekende auto worden ingevuld.


Gerelateerde artikelen

kenteken
contant
rob
werkorder
autoflex10