Delen

Module voorraadbeheer onderdelen

Met de module voorraadbeheer onderdelen kun je de voorraad van de onderdelen registreren binnen Autoflex. De voorraad wordt bepaald door de ingevoerde voorraadmutaties, inkoopfacturen en verkooporders / facturen. 

Voorraadbeheer module
Heb je interesse in de module? Klik hier om contact op te nemen met de Verkoopafdeling.

Werking

1: Voorraadmutaties

Het starten van de voorraad doe je door de voorraadmutaties in te voeren. Je vindt dit scherm via onderdelen → voorraad mutaties. Hier wordt de start van de voorraad van de onderdelen aangemaakt en voer je de periodieke tellingen van de voorraad door.

2: Inkoop onderdelen

Inkoopfacturen van je grossier voer je in via onderdelen → inkoopfacturen. Het aantal dat je invoert, verhoogt de voorraad van het onderdeel.

3: Werkplaats / voertuigverkoop orders

Een onderdeel verkopen doe je via een werkplaats- of autoverkoop-order. Tijdens het kiezen van het onderdeel zie je de actuele status. De voorraad wordt verlaagd met het aantal dat je invoert als de status van de order "Order" of "Gereed" is.

4: Detail onderdeel

In het detail van het onderdeel zie je de actuele voorraad van het onderdeel.

Door de velden "Minimale voorraad" en "Bestellen per" in te vullen, zal er voor dit onderdeel ook een besteladvies worden gegenereerd.

Op het tabblad mutaties zie je waar en wanneer het onderdeel gemuteerd is.

De voorraad van een onderdeel start met de startdatum van de voorraad van het onderdeel.

Bij het berekenen van de voorraad wordt de mutatiedatum van de voorraadmutatie, de inkoopdatum van de inkoopfactuur en de orderdatum van de order gebruikt.

Als de status van de werkplaats/verkoop order geen offerte is, zal de voorraad afgeboekt worden.
Als de order in de workflow wordt getoond, zal de voorraad altijd afgeboekt worden ongeacht de status van de order.

Als een onderdeel wordt ingevoerd bij de voorraadmutatie, wordt dit onderdeel automatisch een voorraad onderdeel. De ingevoerde datum bij de voorraadmutatie wordt dan de voorraad startdatum van het onderdeel.

Gerelateerde artikelen

apk
adviescodes
autoflex10
rdw